maanantai 14. tammikuuta 2019

Belgian matka numeroina

~Mä tunnen nämä kadut,
Joka polun oon kävellyt,
Ja muistan kuinka moni on täältä lähtenyt,
Oon asemalla oottanut tuulten kääntyvän,
Ja nähnyt kyynelistä,
 Joen pinnan särkyvän~
-Hanna-Riikka Siitonen - Tunnen nämä kadut-

Mooi!
Meitsi on tällä viikolla saattanut maanantaina Steffen junaan. Nimittäin herra päätti lähteä inttiin. Oon ollut aamuvuorossa keskiviikkona, käynyt tekemässä tentin perjantaina. Voin kertoo ettei mennyt todennäköisesti taaskaan läpi. Viikonloppu meni töissä ja tänään sunnuntaina tuli nähtyä pitkästä aikaa Heiniä ja ei niin pitkästä aikaa Roosaa. Nimittäin tuijotettiin viime viikolla maanantaista sunnuntaihin toistemme naamoja. Ei kyllä kyllästyttänyt, Roosa oli kyllä varmaankin ihan pinnaansa myöten täynnä mun juttuja, hups!
Tänään palataan viikko taaksepäin. Nimittäin viikko sitten lennettiin Roosan kanssa takaisin Suomeen Belgian matkan jälkeen. Joten olisi aika käydä läpi Belgian reissun sellaiset numerollisesti merkittävät tapahtumat. 
Aloitetaas...
 
2 spora-ajelua
-Sporat olivat aikalailla samanlaisia kuin Suomessa. Ainoa sellainen eroavaisuus minkä huomasin oli se, että oli vain yksittäisiä paikkoja ettei tarttenut istua kenenkään vieressä. Suomen ja Belgian pitäisi vaihtaa Sporia, koska eikö toi ole suomalaisen ihanne, istua yksin. Koska Belgiassa tuntu ainakin siltä, että ihmiset saattoivat alkaa puhua ihan tuntemattomalle ihan yllättäen, että kahden istuttavat olisi aika järkevät siellä päin maailmaa.  

2 metroseikkailua
- Päästiin myös matkustamaan metrolla. Se oli jännää! Mutta jotenkin mulla oli turvallisempi olo niissä Belgian metroissa, kun taas esim. Ruotsin metrossa. Mä en muutenkaan nauti metrolla matkustamisesta, edes Suomessa. Metroseikkailujen jännitys osuus oli aina se, että saatiinko masiinasta ulos lippua vaiko ei... esimerkiksi mulla jäi 10 senttinin siihen laitteen kolikonsyöttö kohtaan jumiin... Hups! 

10 Roosan vessassa käyntiä  yhden päivän aikana
- Mä en nyt tiiä kuinka relevantti asia tämä on, mutta olkoon! Nimittäin meidän koko Belgian reissun ehkä käytetyin lause Roosan suusta oli, että "Onkohan täällä vessaa?". Päätin sitten laskea meidän Luxemburg päivän ajalta, että kuinka saakelin monta kertaa Roosa siellä vessassa kävi. No kymmenen kertaa kertyi plakkariin ja käytiin, jopa kysymässä tyhjästä ravintolasta, että saako vessassa käydä vaikkei mitään ostettukkaan! Voi Roosa, Roosa♥︎

10Gt käytettävissä nettiä
- Suureksi yllätyksekseni liittymääni kuului 10Gt nettipaketti kuussa Euroopassa. Koska oletin, että se koski vaan Pohjoismaita. Ihan positiivinen yllätys. Sai päivitettyä Snäppiä koko sydämen edestä! 

 1 Belgialainen vohveli
- Oli muuten ihan sika hyvää ja ihan erilainen kuin Pizza Hut:n belgialainen vohveli. Vohveli oli todella makea ja oltaisiin haluttu suklaa kastiketta, mutta se oli valitettavasti loppu juuri tältä vohvelien paistajalta. Hintaa oli 2€. 

14 tuntia shoppailua
- Joo, tuli kyllä shoppailtua! Päällimäisenä jäi mieleen Pull and Bear:n sika pitkä sovitusjono (emme siis jaksaneet sen takia sovittaa) ja pitkä kassajono. Sekä Primark:n aivan järkyttävä ihmisryntäys! Mä en käsitä, mitä ne ihmiset oli ajatelleet, jotka olivat siellä lastenrattaiden kanssa. Meitsi sitten ei kauheasti kokoja katsonut kun lappasi Harry Potter pyjamia koriin. Nimittäin nyt mulla on ehkä turhan isot shortsit ja 40-42 kokoa oleva paita. M-koko on näköjään hyvin laaja käsite. Normaalisti/yleensä olen kokoa 36-38. Mutta onneksi kyseessä on vaatteita, joita käytän nukkuessani niin ei haittaa vaikka vähän isoja ovatkin. Onneksi verkkarit jotka ostin olivat kuin tehty mulle! Eniten rahaa mulla kului Primarkissa.

 570 porrasta kohti näköalapaikkaa
- Ensimmäisenä päivänä eli keskiviikkona jolloin lennettiin Belgiaan niin iltapäivästä päädyttiin Iikun vanhempien luotsaamana Mechelen nimiseen kaupunkiin. Siellä sitten oli tällainen kirkko, jossa pystyi kiipeämään 570 porrasta ylös korkeuksiin katsomaan maisemia. No mehän sitten sinne kiivettiin ja oli kyllä hienot näkymät. Ylös tullessa ehkä hieman hengästytti, mutta alas tullessa mielumminkin huimasi. Nimittäin "ahtaat" kierreportaat ja näkymä oli koko sama.

Useita kirkkoja
- Belgiassa oli todella paljon hienoja rakennuksia ja varsinkin kirkot oli todella hienon ja koristeellisen näköisiä. Pisti kyllä monta kertaa mietityttämään, että on jollain ollut rankkaa rakentaa noita hienoja rakennuksia. 

4 ulkona syöpöttelyä
- Tuli käytyä ulkona syömässä pariin otteeseen. Toisena päivänä käytiin syömässä Manhattn's Burgeris:ssa. Oli ihan sika hyvää, mutta ateriat oli ehkä turhan isot meille tyttösille. Käytiin kolmantena päivänä shoppailun lomassa paikallisessa Mäkkärissä. Tilattiin sellaisen taulun avulla, ettei tarttenut sepustaa kassalla huonolla englannilla. Beligassa eikä kyllä Luxemburgissa ollut tavallista hampurilais-ateriaa Mäkkärissä tarjolla. Neljäntenä päivänä Luxemburgissa käytiin Luxemburgilaisessa Mäkkärissä! Siellä sitten tilattiin kassalta ja oli muuten aika pienehkö Mäkkäri, vaikka asiakkaita olisi ollut vaikka muille ravintoloille jaettavaksi. Käytiin sitten viimeisenä päivänä Quick nimisessä hampparipaikassa eli paikallinen Hesburger. Nimensä mukaisesti ei ehkä niin quick ollut, nimittäin jonotettiin kassalle 30min ja sitten odotettiin hamppareita vielä 5min, joka ei kyllä enää tohon jonotusaikaan nähden ollut mitään! Oli ihan hyvää Giant-ateria jonka söin, hamppari ilman juustoa.

1 reissu Luxemburgiin
- Extempore reissu Luxemburgiin. Nimittäin lauantai aamuna lähdettiin ajamaan kohti Luxemburgia. Käytiin ensin tutustumassa Veianen Linnaan. Linna näytti ihan Tylypahkalta ja oli kyllä todella näyttävä ja iso pytinki. Seillä kierrettiin pari tuntia jonka jälkeen ajettiin vielä Luxemburgin keskustaan, jossa nähtiin Luxemburgin hienot jouluvalot vielä näin tammikuun puolella ja oli todella nätti paikka!

10 polaroid-kuvaa
- Mulla oli tavotteena saada otettua 10 hienoa polaroid kuvaa Belgiasta. Siitä hienosta en mene takuuseen. Loppujen lopuksi kuvia tuli ehkä otettua vähän pakon edessä, koska halusin käyttää kaikki 10 sinisellä reunalla olevaa kuvaa. Mutta ne jotka onnistui niin ovat todella kivoja muistoja! Ja vaikka ne jotka on vähän hätäsesti tai epäonnistuneet muuten vain niin muistoja, vaikka taiteelliselta osuudeltaan ei kovin mallisuorituksia. Mun pitää ehkä vielä hieman opetella ton polaroid kameran käyttöä, ettei tulisi niin paljoa huti kuvia...

246 valokuvaa
- Joo, valokuvia tuli kyllä otettua ja paljon! Siitä olin todella onnellinen, että sain otettua näin paljon kuvia ja että mua ei hoputettu tai oltu sillee: "Milla mitä sä kuvaat..." Koska joskus saattaa tälläsiäkin kommentteja kuulla, no ei kyllä kavereilta!

Monen monta ihanaa muistoa
- Siis oli kyllä aivan tajuttoman kiva reissu ja oon niin iloinen, että Roosa pääsi lähtemään mukaan! Ja niin kiitollinen, että Iiku ja Iikun porukat jakso majottaa ja pörrätä meidän kanssa niinkin monta päivää. Kun ei oikein tajuttu, että kun ostettiin lentoja, että tullaan yöpymään 4 yötä ja periaatteessa ollaan 6 täyttä päivää siellä. Mutta tällee jälkikäteen aateltuna, niin jos oltaisiin oltu vähemmän aikaa niin olisi ehkä ollut sellainen kiireen tuntu ja se lähtö olisi tullut aika äkkiä. Nyt ei ollut mitään kiirettä pyöriä kaupoissa ja nähdä paikkoja saati sitten lähteä Luxemburgiin! 
Kummatkin meistä Roosan kanssa lennettiin ensimmäistä kertaa kaverin kanssa, ilman omia vanhempia. Lennot ovatkin sitten omat tarinansa aivan erikseen! Nimittäin ei poikkeuksilta kyllä vältytty kummallakaan lennolla, ei meno eikä paluu. Oli kyllä jännää!

1 jäähyväiset
- Tämä kohta on aina se reissun perseestä olevin kohta. Meitsihän alko jo vähän pillittämään autossa matkalla lentokentälle, mutta jollain ihme keinolla sain itseni kasaan. No sitten siinä hyvästejä sanoessa tai no ennen niiden sanomista niin meitsihän itki jo vuolaasti ja oli ehkä hieman noloakin jopa, koska Roosa ja Iiku oli ihan peace. Onneksi Iikukin sitten alko vollottamaan niin en ollut ainoa herkkis. Mutta en varmaa ikinä tule tottumaan noihin hyvästien sanomisiin... Tulen itkemään maailman tappiin asti, mutta onneksi tieto siitä, että nähdään taas pian helpottaa ehkä hieman tunnelmaa! 

Tällainen postaus tällä kertaa! Mun mielestä meidän reissu onnistui paremmin kuin hyvin, vaikka mä olin vähän puolikuntoinen, lennot ei ehkä olleet ihan ajallaan tai normaaleja. Kiitos tuhannesti Iikulle ja Iikun perheelle, kun meidät jakso majottaa ja paasata. Oli kyllä sika kivaa ja toivottavasti Iiku tulee mahdollisimman pian Suomeen tai me mennään uudestaan Belgian päähän. Meidän porukka on kyllä elävä esimerkki siitä, että välimatkat ei kyllä tuhoa ystävyyssuhdetta tai ainakaan hyvää ystävyyssuhdetta. Ainakin musta tuntu, ihan kun oltais aloitettu keskustelu siitä, mihin viimeks jäätiin! Ja siitä viime live keskustelusta on viisi-kuusi kuukautta! 
Se olisi nyt sitten ens torstaihin.

~Moikka ja ens postaukseen~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti