sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

~Luistimilla liitämään~

~Parempaan päin,
hän sanoi ja otti mua kädestä kii.
Silloin mä tajusin ettei kaikki mee niin,
kuin etukäteen huomista suunniteltiin~
-Haloo Helsinki - Parempaan päin-

Mooi!
Eilen oli mun blogin synttärit. Elikkäs tätä blogii on tullut nyt kirjotettua 3 vuotta. Kaikki mahdolliset virheet on tehty ja niitä tulee viel varmast tehtyy jne. On taukoja pidetty, mutta täl hetkel blogin postaustahti on parempi, kun varmaa koskaan mun kolmen vuoden bloggaus "uran" aikana. 
Mä siis alotin bloggaa joskus kutosluokalla eli 2012 ja silloin tulleet postaukset oli just ehk kolme rivii tekstii tai sitten 1000 rivii pelkkää tekstiä ilman kuvia tai mitään muutakaan kevennystä. Et on jotain täs vuosien varrel oppinut, et ei oo enään ihan tollee. Ymmärrän siis jotkut mielipide tekstit ja tälläset, joissa on oikeest aihetta kirjottaa, mut jos sä kirjotat kaiken maan ja taivaan väliltä niinku minä vuonna 2012, nii ei kauheen hyvin mee... Mut oon todella kiitollinen itselleni siitä, että oon tän sillon joskus aloittanut, koska tää o mulle nykyään todella tärkee harrastus. Välillä jopa ehk liian pakonomaista, mutta kyl se into taas löytyy! Niinku esim, eilen valitin Aapolle leffan jälkeen, (siis oltiin kattomas Luokkakokous, ehk parhain suomalainen leffa minkä oon koskaan nähnyt ja en oo pitkään aikaan nauranut melkein puoltatoista tuntia putkeen! Suosittelen menemään kattomaan, jos tykkää ees pikkusen suomalaisista leffoista ja hillittömästä huumorista.) että en millään jaksa kirjottaa tätä postaust. Mut nyt on taas ihan eri ääni kellossa, nimittäin nyt mul on iha intoo tehä tätä postausta.
Postauksen aiheena on tänään blogin synttärien kunniaksi blogiin liittyvä. Nimittäin keksittiin tos yks päivä Roosan kans, et tää olis ihan hauska aihe. 
Nimittäin "Näin saavutat täydellisen blogin!"
Okei ennen, ku aloitetaan, niin tää on sarkasmilla tehty ja ei saa ottaa tosissaan, mut näit mokii kannattaa ehk välttää bloginsa suhteen. Koska ainakaan mä en tykkää lukee tän tyyliisii blogeja, joissa on näitä mokia. Oon ite tehny nää kaikki mokat täs matkan varrella, mut virheistä oppii! Täs on kymmenen kohtaa, jotka keksittiin Roosan kans. Ottakaa huumorilla.
Aloitetaan

 |Ensimmäinen kohta|
"Tarkennetut kuvat":
Sarkastinen: Elikkäs ota ylhäällä olevasta kuvasta mallia, ja "tarkenna" parhaasi mukaan. Valaistuksella ei ole mitään väliä, sillä kuva on aivan mahtava, vaikka valaistus olisi ihan kusen keltainen. Ja turha sitä alkaa kameran asetuksia vaihtamaan, jos tarkennus ei pelaa. Kannattaa vaa ottaa se ensimmäinen "tarkennetuin" kuva ja lisätä se. Salama on muuten todella yliarvostettu! Eli ei kannata käyttää, kun vain hätätapauksissa esim. jos oot piki pimeässä huoneessa niin silloin kannattaa ottaa siit seinäst "täydellinen" kuva! 
Tosissaan: Eli oikeest, tarkennus on kuvien ottamisen tärkein peruste! Jos kamera on todella alkeellinen ja ei niin hyvä, nii kannattaa edes sit yrittää valaistuksella pelastaa niit kuvii, koska se on aivan järkyttävää. jos kuvat on epätarkkoi ja niit on monta peräkkäin. Nii ihmiset juoksee mielumminkin karkuun koko blogista tai ig:stä tai mistä vaan mihin voi kuvia lisätä! Tarkenna, tarkenna! 

|Toinen kohta|
"Ota kuvat itse":
Sarkastinen: Hei mee aina siitä mistä aita on matalin! Eli ota kuvat netistä, eihän kukaan ny jaksa oikeesti mennä ulos kuvaamaan jotain talitinttejä. Googlestahan kaiken löytää ja varsinkin nappaa toisten blogeista kuvia ja väitä niitä omikses! Siis mikään ei oo täydellisempää, kun tekijänoikeuksien rikkominen.
Tosissaa: Ota pliis ne kuvat itse, älä ota niitä WeHertIt:sta paitsi, jos postauksen aiheena on WeHeartIt:n kuvien hieno kuvagalleeria tai joku inspiraatio postaust, mutta siis yleensä panosta itse niihin kuviin. äläkä mene siitä mistä aita on matalin. Eli älä ota googlesta tai juuri tuolta WeHeartIt:sta, koska niistä näkee heti, että itse ei niitä ole ottanut. Niinku ylemmästäkin näkee, ainakin itse huomaan laadusta heti, että kuva ei oo omalla ajalla napsittu. Sit se o järkyttävää ainakin itseni mielestä, että kirjoitat tekstin ja lopetus on netista otettu kuva. Ei, ei, ei! Mäki tein tota sillon 2012 vuon. Sit aivan järkyttävää on oikeesti se, kun jotkut kopio toisten blogeist kuvia! Ja väittää niitä omikseen. Ei! Tätä en sentään itse ole ikinä tehnyt! Enkä tuu ikin tekemäänkään.

|Kolmannes kohta|
"Kirjoita kaikki, mitä mieleesi tulee":
Sarkastinen: Siis mikään ei oo ihanampaa, ku se et ei saa teksist mitään selkoa. Eli aihe on mikä sattuu ja kappalejaot on aivan päin seiniä, mut kuka ny ei tykkäis sekavista teksteistä, joista ei saa mitään ideaa, mitä kirjottaja on halunnut sanoa. Purkakaa siis kaikki ajatukset päästä tekstiin aina! Älkää ees miettikö tuleeko lukijalle oikeanlainen mielikuva tekstin kirjoittajasta ja kirjottamisen laadusta.
Tosissaan: Tää tapahtuu ain sattumalt välil? Itselläni oikeest käy joskus niin, että tulee kaikki mitä mieleen vaan putkahtaa kirjoitettua. Se ei oo ehk kauheen järkevää, sillä 1. Siin katoo jotenkin postauksen aihe, vaik kuinka postauksen "aiheena" olis kuulumisia tai höpöttelyä. Koska jos tekstis ei oo mitään järkee ja se on täyn vaan ihan sekalaisia kohtia, niin harva jaksaa lukee loppuun. Itselläni tulee mielumminkin pääkipeeks, ku jos lukee sellaista tekstiä, koska siin tulee ittelle sellainen mielikuva, että kirjoittaja ei ole tarkkaa kuvaa omista ajatuksista, jos teksti "hyppii".

 |Neljännes kohta|
"Panosta itseesi kuvissa":
Sarkastinen: Aivan mahtavaa, jos julkaiset blogiin itsestäsi soveliaita kuvia. Blogin lukijat rakastavat niitä kuvia missä näytät siltä, että teet hidasta kuolemaa. Kaikki saavat varmasti inspiraatiota siitä, kun blogin ylläpitään pärstäkin näyttää siltä, että ei vois vähempääkään kiinnostaa! Ja varsinkin, kun oot laittautunut yli! Sillon ei voi näyttää mitenkään pahalta, jos naama kiiltää ja ripset on niin paakkuset, että hyvä jos silmät ees näkyy ripsari kerrosten alta. 
Tosissaan: On oikeest tosi hyvä, jos uskaltaa blogiin laittaa kuvia itsestänsäkkin, ettei vain kasveista paitsi, jos blogin teema on kasvit! Mut jos on lifestyle-blogi niin on aik tärkee, et kirjottajakin on selvillä. Mutta siis täs en ny provosoi sitä, että jos blogin postauksen aiheena on 1. aamurutiini, 2. iltarutiini tai joku tällänen, joissa saa luvan näyttää nuutuneelta jne. Mutta siis poittini oli tässä se, että kannattaa pari kertaa kattoo minkälaisii kuvii laittaa ittestään, että jos oikeest näyttää silt, et sun naamaan olis lätätty kasvomaaleilla kiiltävä oranssin värinen kerros maalia, niin mieti kakskertaa ennen, ku julkaiset. Mutta jos se kuuluu normaalisti omaan ulkonäköös ja se on osa sun tyyliä niin anna palaa! 

|Viidennes kohta| 
"Pysy aiheessa":
Sarkastinen: Aiheena on: lempikorut. Älä todellakaan kirjoita siitä aiheesta, mistä olet aluksi kertonut, vaan vaihda puolessa välissä aihetta esim. lempi tv-ohjelmiisi. Ettei vaan lukijalle tule sellaista oloa, että meniks täs jotain pieleen? 
Tosissaan: Tää on aik sama, ku toi kolmas kohta, mutta täs on kunnollinen aihe! On oikeest hyvin tärkeetä, että pysyt aiheessa koko postauksen ajan. 

 |Kuudennes kohta|
"Mieti kuvakulmat tarkkaan":
Sarkastinen: Siis kaikista parhain kuvakulma on se mistä ei saa mitään selkoa, esim yläpuolella olevassa kuvassa on tarkoitus näyttää päivän asua. Sinä kerrot, että päälläsi on lökärit, jotka näkyvät, villapaita, josta näkyy yks kolmasosa ja kerrot vielä korut mitä sinulla on, joita ei edes näy koko kuvassa. Paras tapa on siis tämä! Riko kaikki perinteet eli peilit roskikseen tai kunnollisiin asukuviin panostamiset jonnekkin metsään. Ja jos tarkoituksenasi on ottaa toisesta hyviä lähikuvia tai muotokuvia muuten vaan, niin ota aina kuvat siten, että kuvakulma edustaa kuvattavan järkyttävimpiä puolia! 
Tosissaan: Kuvakulmat o oikeest yks valokuvaamisen ja blogikuvien ottamisen tärkeimpiä asioita! Koska jos oikeest haluu näyttäviä asukuvia esimerkiksi niin kannattaa pyytää kaveria ottamaan kunnolliset kuvat tai itse jollain hienolla tavalla oikeista kuvakulmista, koska väärä kuvakulma voi luoda sinusta hiiren, jättiläisen tai muuten vaan vääristyneen. Ja jos esittelet asuasi, niin ota vaikka sen peilin kautta, että koko asu näkyy, eikä tollee wanna be asu näkyy kuvia. Tälläst kyl näkee harvassa blogissa, mutta kumminkin.

|Seitsemännes kohta|
"Pidä postaukset omanlaisina ja erityisinä":
Sarkastinen: Matki aina toista blogia! Älä keksi ikinä mitään omaa. Kopioi toisen teksti ja väitä omaksesi. Eihän sekään ketään haittaa, kun lukee kahdesta blogista samat jutut. Kuka nyt sitä huomais? Parhain juttuhan se on, että on monta blogii missä on samat jutut?
Tosissaan: Mul on oma henkilökohtainen kokemus tästä, eli mun tälläsii omii erikoisuuksii on matkittu toisiin blogeihin, jopa järkyttävää, että yhes blogissa oli suoraan samoin sanoin ja samoin ajatuksin kirjoitettu, kun mulla. En muista nyt just mikä postaus se oli, mutta kumminkin! Mä en oo ollut tälle kyseiselle henkilölle koskaan niin vihanen ku sillon, koska mun teksti oli suoraan kopioitu tämän henkilön blogiin, ei siin siis mitään jos on samaa mieltä jostain asiasta! Mutta siinä kohtaa, kun samat lauseet on ihan tasantarkkaan kirjoitettu samallalailla, kun sulla niin... Aivan pöyrityttävää! Ja must on hienoo, et ihmiset inspiroituu toistensa postauksista ja saavat omia ideoita ja ehk toteuttaa samanlaisia postauksia, kun joku inspiraation lähde, mutta ota aina niihin oma se lisäs, ettei tuu sitä et on tuhat samanlaist tekstii tuhannes blogis. Löydä siis oma juttus siihen! 

|Kahdeksannes kohta|
"Esittele KAIKKI ostoksesi":
Sarkastinen: Siis tärkeintähän blogin ostosten esittely postauksissahan on se, että esitellään ihan kaikki, mitä on ostanut. Kaikki vessapaperista autoihin. Kaikkiahan oikeest kiinnostaa minkälaista valkoista perus paperia olet ostanut piirtämistä varten. Ketä nyt ei kiinnostais, kuinka monta tulitikkuaskia ostit kolmella eurolla Lidlistä. Täydellisimmät ostosten esittelythän on sellaisii, jotka sisältävät ihan kaiken mitä voi vain ostaa.
Tosissaan: Ketään ei oikeest kiinnosta kuinka monta tulitikkuaskia ostit. Ehk kukaan ei tälläsiikään postauksii tee, et tää oli vähän ylitseampuva, mutta tää vaa kuulosti nii hauskalt. Onhan tälläsii erityyppisiä ostosten esittely postauksii tullut lueskeltuu aikojen saatossa, mut yks postaus on jäänyt tosi hyvin mieleen, jossa tämä bloggaaja oikeasti selitti kuinka hienoa talouspaperia hän oli ostanut, ja tämä talouspaperi oli siis ihan perus valkoista, heh! Kaikkea sitä näkee, mutta jokaisel oma tyylinsä.

|Yhdeksännes kohta|
"Panosta ulkoasuun":
Sarkastinen: Räiskyvän pinkki taustaväri on aivan ihana! Siihen keltainen kiemura teksti, joka on välil punaista ja välil neon vihreet. Ja sen fontin pitää olla niin kiemuraista, että ei siit saa selvää ja tekstin pitää upota siihen räikeään pinkkiin väriin. Otsikot ovat aivan täydellisesti päin kettua ja blogin nimikin on sellainen, joka melkein joka kolmannella on ja senkin pitää olla niin haalean pinkillä, että ei sitäkään tiedosta muuten, kun ruudun melkein silmiisi tunkemalla. Se on oikeest tosi hyvä juttu! Ja tämä blogin nimi on vasemmassa yläkumassa pienimmällä mahdollisella ja banneri on myös tälläinen räiskyvän pinkki, ettei vaan erotu mitenkään mistään!
Tosissaan: Mul on niin monen aloittevan bloggaajan  blogeista näistä piirteistä kokemusta. Hyvä esimerkki on tää mun blogi vuodelta 2012. Mun blogin tautastakuvana oli pinkkejä palloja ja banneri oli about 5cm tost yläpalkista. Eli kuvitelkaa kuin lyhyt se oli ja siin oli sellaiset kolme WeHeartIt kuvaa vierekkäin. Blogin nimi oli I Love You ja se oli mahdollisimman pienellä vaalenpunaisella vasemmassa yläkulmassa. Ainoo asia, jossa mä en mokannut silloinkaan niin oli se, että teksti sentään näkyi, se oli Times:illä kirjoitettua ja se oli selkeää! Mä en voi ees käsittää, että miten fiksu oon sinäänsä ollut, että mun kirjoitusfontti ei ollut sentään mahdollisimman kiemurtelevainen vaan siitä sai selvää oikeest! Mutta blogin ulkoasu kertoo aik paljon blogin teemasta sinäänsä, jos se on musta ja tunkkainen niin ei ehkä ekana tuu mieleen, että siellä mistään kasveista puhuttais, tajuutteko mitä tarkoitan?

|Kymmenes kohta|
"Muokkaa kuvistasi mahdollisimman kauniita":
Sarkastinen: Parhain mahdollinen kuvien käsittely on se, että peitetään omat luonnolliset sävyt tuhannen eri muokkausohjelman tehosteiden alle! Mitä keltaisempi, vihreämpi tai punaisempi sitä parempi! Parhain mahdollinen vaihtoehto on myös se, että laitetaan nämä kaikki väirt yhteen kuvaan, niinkun ylemmässä selfiessä.
Tosissaan: Itse tykkään lukea sellasii blogeja, joissa osataan muokkaa kuvat sen värisiks, että ne näyttää hyvältä eli osataan korostaa tiettyjä värjejä tai haalistaa niitä tai vaihtaa ne joksikin toiseksi esim mustavalkoiseksi. Muokkaamiseen pitää käyttää aikaa, koska hutiloitu työ näkyy valitettavasti.

Tälläistä paasausta, toivottavast jaksoitte lukea!
Ens viikkoon ja moikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti