maanantai 21. toukokuuta 2018

Helpottunut

~Jättäisit kuvan kovasta ihmisestä,
Joka pelasi rakkaudesta,
Kaiun syvästä naurusta,
Joka sammui syttyessään~
-Mira Luoti - Ei Paniikkia-

Mooi!
Mä olen niin onnellinen, kiitollinen ja erityisen helpottunut! Nimittäin nyt on kaikki suurimmat stressitekijät poistettu stressilistalta. Tässä kahden viikon hiljaiselon aikana on tapahtunut vaikka ja mitä! Esimerkiksi tämä juuri kulunut viikko oli ehkä mun elämäni yksi parhaimmista viikoista, koska kaikki vain meni putkeen.

Aloitetaas...

- Hammaslääkäri -
- Aloitetaan ällöimmästä eli mulla oli 8.5. hammaslääkäri aika. Mua nimittäin oli särkenyt jo useamman viikon ajan mun alhaalle tuleviin viisauden hampaisiin ja mua vihloi ihan hirveästi kaikki kuuma, kylmä ja ihan muutenkin vain. Hammaslääkäri sitten kättelyssä totesi, että olet vuoden ajoissa. Hän oli nimittäin minulle kesällä 2016 sanonut että tule seuraavan kerran 2019 kesällä. Noh selitin tilanteen ja hän katsoi kaikki hampaani läpi ja totesi, että kaikki on muuten hyvin ja tässä on tätä aika (minulla oli siis 30 minuutin aika varattuna), niin revittäisiinkö toi sun vasemman puoleinen ylhäällä oleva viisauden hammas pois. Minä siinä kauhun vallassa vain mumisin jotain ja sitten se olikin jo ohi. Itseäni se repiminen ei sattunut mutta se sattui kun hän joutui hirveästi venyttämään suutani... Suu oli turta vain sen yhden päivän. Suosittelen jopa viisauden hampaiden repimistä, itselläni oli ainakin positiivinen kokemus! 

- Euroviisut -
- Jos et vietä tiennyt niin mähän olen katsonut euroviisut joka vuosi vuodesta 2005 alkaen. En itse henkilökohtaisesti uskonut Suomen pärjäävän, mutta en kyllä olisi koskaan voinut uskonut että Suomi jäisi toisiksi viimeiseksi... Itse tykkäsin Italian, Saksan ja Itävallan biiseistä. Jälkeenpäin olen kyllä tykästynyt myös Israelin biisiin. 

-Äitienpäivä -
- Äitienpäivä sujui oikein leppoisissa ja lukemisen täyteisissä merkeissä. Aamulla syötiin kakkua tuttuun tapaan koko perheen voimin. Itse olin ostanut äidille lahjaksi aprikoosin värisen muumimamma muumimukin, jota hän oli toivonut. Syötiin illalla grilliruokaa ja koko päivä tuli muuten oltua fysiikan, kemian ja biologian kirjojen parissa.

- Kesätyöpaikka -
- Siis kukaan ei osaa edes kuvitella minkälainen paine mulla on ollut siitä, että jos en saa kesätöitä. Kaikilla tuntui olevan jo jotain duunia ja mä vain lähettelin työpaikkoihin hakemuksia... Maanantaina mulle sitten viimeinen soitettiin ja mut pyydettiin haastatteluun! Mä en oo pitkään aikaan hyppinyt riemusta niin paljoa kuin silloin. Tiistaina mulla sitten oli haastattelu ja en osannut sanoa, että jääkö työpaikka saamatta vai ei. Onneksi perjantaina kuitenkin tuli soitto, jossa mulle kerrottiin, että pääsen töihin! Pitkään aikaan musta ei ollut tuntunut niin kiitolliselta kuin siinä hetkessä. Kiitos, että edes yhteen paikkaan kelpasin! 

- Lääketieteen pääsykoe -
- Tiistaina 15.5. tuli myös lähdettyä Tampereelle työhaastattelun jälkeen. Matkustimme Tampereelle Steffen kanssa junalla ja yövyimme Sokos Hotel Villassa, joka oli ihan Tampereen ylipiston ja juna-aseman vieressä. Itse tykkäsin hotellihuoneestamme erittäin paljon ja sänky oli ihanan pehmeä. Yö meni hyvin ja aamulla kello 6:30 oli herätys aamupalalle. Aamupala ei oikein maistunut siihen aikaan mutta oli väkisin syötävä, koska tiesin, että en pääsykokeissa tulisi kuitenkaan syömään vaikka eväät olisikin. Itse pääsykoe alkoi kello 9:00 ja olin siellä ihan loppuun asti eli kello 14:00. Koe ei ollut omasta mielestäni ylitsepääsemätön ja vähän aikaisemmalla valmistautumisella ja vähän useammalla fysiikan laskulla olisi voinut tulla todella hyvää jälkeä. Mutta tämän kertaisen suorituksen perusteella olen aika epävarma mahdollisuuksistani päästä sisään...

- Farmasian pääsykoe -
- Perjantaina 18.5. mulla oli taas pääsykokeet, mutta tällä kertaa vuorossa oli Farmasian pääsykokeet. Eli en yhteishaussa hakenut vain lääkikseen vaan hain lääkiksen lisäksi myös farmasialle. Farmasian pääsykokeet olivat Helsingissä ja koe alkoi 10:00. Farmasian pääsykoe on siis kaksi osainen ja kummatkin osat ovat 20 pisteet arvoisia. Eka osa oli kokeessa jaettavaan aineistoon perustuva 20 kysymyksen tiukka monivalinta setti. Toinen osa oli lukion kemiaan koskeva osuus, jossa oli 20 kemian tehtävää, pääosin laskuja. Kemia tuntui menevän hyvin, mutta se aineisto osuus ei tuntunutkaan niin helpolta kuin kemia... Eli senkin pääsykokeen suhteen on vähän epävarma fiilis sisään pääsemisestä. Nyt vain saa odotella noin kuukauden tuloksia. Saa nähdä jatkuuko mun onni ja pääsen opiskelemaan vai tuleeko välivuosi. Välivuosi ei ole ehdoton nou nou, mutta haluaisin todella kovasti vain suoraan opiskelemaan.

- Ylioppilas 2018 -
- Samana vähän sateen uhkaisena perjantaina 18.5. läiskäistiin myös Wilmaan tiedot siitä, että valmistuuko tänä keväänä lukiosta. Meitsihän valmistu ja ihan ok papereilla. Ne ei kyllä kerro mun osaamisesta lähestulkoon mitään, mutta kuitenkin olen iloinen, että valmistuin ja saan painaa lakin päähän 2.6.2018. Pitkä matematiikka oli todella lähellä parempaa arvosanaa samoin äidinkieli ja biologia, jota yritin korottaa syksyisestä tuloksesta. Olen kuitenkin iloinen, että näissä kaikissa kolmessa aineessa mulla nousi pisteet siitä, mitä ne olivat opettajien arvioiden mukaan. Nuo kolme jäi pikkuisen kaivelemaan, mutta äidinkielen saatan käydä korottamassa ensi keväällä samoin matikan jos oikein hulluksi rupean. Oon myös niin onnellinen, että kaikki mun rakkaat kaveritkin valmistuivat nyt! 
Kutsukortit ylioppilasjuhliini lähtevät huomenna matkaan ja huolien listalta saa yliviivata kohdat: tulokset, kengät ja kutsukortit. Kampaus on vieläkin kahden vaiheilla... Onneksi mulla on vielä vähän alle 2 viikkoa aikaa miettiä sitä kampausta vielä. 


Että tällaista mulla on sitten pääsyt sattumaan tässä kahden viikon aikana. Mulla onkin sitten tästä eteenpäin stressattavana ainoastaan nuo ylioppilasjuhlat. Suomeksi sanottuna mulla alkoi 18.5. kesäloma joka kestää kesäkuun puoleenväliin! Nautin!
 Nyt palaan kunnolla tänne blogin puolelle, vaikka mulla on kesällä vielä yhdet pääsykokeet, mutta niihin ei oikein voi valmistautua ja työt alkavat kesäkuun puolivälissä. Eli normaaliin tapaan postauksia alkaa taas tulemaan tasaiseen tahtiin kaksi kertaa viikossa, torstaisin ja sunnuntaisin. Toivottavasti tykkäsitte lueskella, mitä mulle tällä hetkellä kuuluu. Toivottavasti teillekin kuuluu hyvää! 
Onnea vielä kaikille kevään 2018 ylioppilaille!

~Moikka ja ens postaukseen~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti