lauantai 13. joulukuuta 2014

12. Luukku

~Tum, tum, sydän hakkaa,
mulla on sun luo vielä matkaa.
Ja ne sanoo ettei meistä kuitenkaa tuu mitää,
ei ne tunne tätä voimaa, ei ne ikinä nää.
Sitä mangettii,
joka meitä kiskoo yhteen~
-Robin - Tää On Aitoo-

Hello
Mä oon joskus toissa kesänä (2013)? Kai tehny sellaisen kyselyn, että minkälaista postausta toivottaisiin. No siinä oli niitä aiheita, yks aihe oli "What´s on my iPhone 5s"(Silloin oli kyllä Lumia 800, mutta ei sitä muistella) Mä en ole ikin nähnyt kellään bloggaajalla jota seuraan niin tätä kyseistä postausta kuvina. Ainoastaan videoita kyseisestä postauksesta olen nähnyt. Itse en ole vloggaaja joten en tee postausta videona joka joo olisi paljon helpompi toteuttaa, mutta mä aijon tehä tän "What´s on my iPhone 5s" postauksen silti, mutta kuvina, heh! Nämä kaikki kuvat on otettu shoutout: teina (Ei kuulosta järkevältä mutta silti).  Joten mennään siis suoraan postaukseen!


~What's On My iPhone 5s~

Alotetaan siis lukitus näytön kuvasta. Eli ihan perus mu tapaukses eli Aapon ja mun kuva, heh!

Koti-näytön taustakuvan on sit pelkästään Aapo ja eiks ookki sulonen kuva <3

 Mul on siis kaks tälläst koti-näyttö sivuu. Ekal sivul mul ei oikee oo mitään sellast mitä olisin ladannut (paitsi: Moovit, Skype ja Paikallissää). Joten kaikki sovellukset on noit Applen omia, joita ei voi millään keinolla poistaa... Mut oon tyytyväinen, että en oo päivittänyt sitä iOS 8, koska sit olis tullu lisää turhii noit sovellusneliöitä, heh!
 Mutta siis tost löytyy kaikki nää perus: Viestit, Kalenteri, Kuvat, Kamera, Sää, Kello, Videot, Muistiinpanot, Muistutukset, Asetukset, Laskin, Moovit, App Store, Videochatit-kansio, Paikallissää ja Muut-kansio.

Moovit: Moovit-sovellus on siis sovellus, jolla voi kattoo bussit "yksinkertaisesti" ja varmast olis tosi hyödyllinen ja hyvä, jos osais käyttää. Enkä mä muutenkaan kauheasti luota noihin aikatauluihin, mitä noissa reittioppaan tapasis sovelluksis annetaan. Joten mä ain turvaudun siihen tuttuun ja turvalliseen Reittioppaaseen, heh!

Videochatteihin siis kuuluu FaceTime, Sanelin ja Skype.
FaceTime: En itseasias kauheesti käytä, oon kerran puhunut sellasen ehk about 10sekan kestävän puhelun sil Aapon kans ja pari kertaa Maijan kans koulus, mut muuten en kauheest tuu käytettyy.
Skype: Tän mä latasin nyt kesäl, ku Aapo oli sillee, et tuu Skypee jne. Mut mul ei toiminut konees sillo kamera niin aattelin, et lataan kännyl sen. No toi oli jonkun verran käytös Ainon mökillä, ku puhuttiin Aapon ja näiden kans. Mut muuten aik turha, ku käytän Skypee enemmän koneel, ku viel kännyst niin paljon akkua.

 Muut-kansio pitää sisällään kaiken mitä en käytä! Elikkäs ainoo mihin ehk välil saatan eksyy niin on sähköposti, josta käyn vaan kattoo jotkut ihme mainokset, ku oon antanut sähköpostini johonkin... (Huomioikaa vanha kuva xD)

Toisella koti-näyttö sivulla on sitten kaikki sellanen, mitä käytän melkeinpä koko ajan!
Elikkäs sielt löytyy: Blogger, Musiikki-kansio, Facebook, Retrica, Pelit-kansio, Followers, Instagram, Kik, Valokuvaus-kansio. SportsTracker, We Heart It, My Day, Shazam, Timetable, Tarpeelliset-kansio, Moves, Snapchat ja Ask.fm.

 Blogger: Tää sovellus o ollut kovas käytös ny joulun, koska mult yleensä jää sen luukun kuva pois näist postauksist, joten täl sovelluksel on sika helppo liittää se siihen postaukseen ilman, että pitäis avaa kone ja ladata koneel se kuva ja liittää tähän postaukseen. Joten tää on yks mun sellanen most-juttu nyt joulukuus!

Musiikki-kansio: Musiikki-kansioon sisältyy siis; Radio Suomi Pop, YouTube, Musiikki, Farm Sounds ja Spotify.
Mä en käytä noista kahta tai no kolmea sinäänsä eli Radio Suomi Pop:ia sen takia, että se ei toimi! (Mut sen pitää olla tos, koska järjestys ei saa muuttua!) Enkä käytä myöskään tota Musiikki-sovellusta enkä Farm Sounds:ia, mut se on tuol vaan sitä varten, että jos joskus oon viel Skypes Aapon ja Aapon frendien kaa nii voidaan kiusaa Aapoo (Sori Aapo :* )
YouTube: No kukapa nyt ei kattois sielt videoit tai kuuntele musaa? Elikkäs perus, katon sielt vlogei, koska paljon helpompi tapa kattoo kännykäl uusimmat vlogit ku sillee, että avaa koneen ja kattoo sen yhen videon ja laittaa taas kii? Joten YouTube o tärkeä!
Spotify: Mä latasin Spotify:n vast kesäl niinku koneel ja sit myöhemmin puhelimel. Mut mul ei oo sitä maksullist vesioo niin tos o niin ärsyttävää se, et on vaan 6 biisin vaihtokertaa tunnis paitsi, jos on tajunnut sen, et niit siirtoi saa niinku uudestaan sen kuus, ku sulkee sen sovelluksen ja avaa uudestaan ;)
Facebook: Itse en enään käytä Facebook:ia melkeen yhtään, koska kukaan ei oikein lisää sinne enään mitään tai muutakaan? Kyl mä sitä välil selaan vaa sen takii, et mielenkiintoisimmat uutiset näkee sitä kaut jotenkin kätevämmin, ku et selais koko Ilta-Sanomat jonkun yhen mielenkiintoisen uutisen takii läpi. Mut muuten en enään käytä melkeenpä yhtään!

Retrica: Hyvä kuvien otto sovellus ja ei mitään pahaa sanottavaa, mut en mä vaa enään ota ikin kuvii tol sovelluksel. Mä otan aina nykyään täl ihan normaalilla iPhonen kameral, ku niist tulee jotenkin mun mielest paljon paremman värisiä ja laatusia! Voin olla asiassa väärässä, mutta ainakaan iPhonen normi kameras kuviin ei tuu sitä kirottua merkkiä sinne kuvan alareunaan verrattuna Retricaan.

Pelit kansio: Mul on siis peleinä täs puhelimes: Candy Crush, Flappy Bird, Geometry Lite, Hay Day, 10 ja Dumb Way2.
Mä siis ite pelaan pelkkää 10 pelii täs puhelimes, enkä melkeenpä mitään muut noist, ne on vaan muodon vuoks tuol kansios, heh! Ja, jos joku ihmettelee miks ihmees mul on vieläkin toi Flappy Bird-sovellus niin mä oon säästänyt sen ainoastaan sen takia, että sitä ei saa enää App Storesta, vaikka en sitä oikeesti pelaakaan, nii kumminkin!

Followers; Tän ohjelman tarkotus on siis nähdä, ketkä on sun uusia seuraajia, ketkä on unfollannut sut, ketkä eivät follaa takas, ketä sinä et follaa takas ja sit näkyy viel ketkä on estäneet sut Instagramissa. Tää on sellanen ohjelma, jonka katon päivittäin, koska mä unfollaan ain melkeenpä takas, jos joku unfollaa mua, niin tärkee tietää kuka on kääntänyt selkänsä ja painanut unfollaus nappia!

Instagram: Mä ihmettelen, jos joku ei tiedä mikä tämä sovellus on. Joten en ala selostamaan sitä, koska oletan ihmiset olevan sen verran sosiaalisessa mediassa olevia ihmisiä, että ne tietää mikä on Instagram, jos mun äitii ei lasketa niin varmaa kaikki tietää? Jopa mun isovanhemmat. Mutta kumminkin, IG on sellanen paikka, jota ilman mä e varmaa ees vois kuvitella eläväni ilman, jos sitä ei olis puhelimes. Mä selaan IG:t ihan koko ajan, aamulla heti, kun herään, ruokapöydässä, bussissa, junassa, koulussa, kaupassa, kavereilla jne. Eli ihan kaikkialla. Jonkinmoinen addikti olen, heh!

Kik: Mä en enään henkilökohtasesti käytä Kik-sovellust sen enepää, ku vaan sillon, jos joku tulee puhumaan, eli yleensä juttelen kavereiden kans ihan Wapis.

Valokuvaus kansio: Mul on mun valokuvaus-kansios niin paljon ohjelmia, että en jaksa niitä luetella, kuvassa näkyy! Mut oon esitellyt tohon alas mun kaks lempparia!

 PicsArt: Täl sovelluksel siis muokkaan mun kuvii yleensäkkin vaan leikkaan niit täl sovelluksel, koska en mä kauheesti muuten mun kuvia muokkaa! Tai sitten mä ns. tallennan mun kameral ottamat kuvat tän sovelluksen kautta, et ne säilyy koneelle ladattaessa juuri niinkun ne on suhteutettu ja juuri sen värisinä, kun ne on otettu, koska mul käy aina niin, että värin laatu katoaa kokonaan ja kuvan suhde koko katoaa, joten tää on siihen hyvä estokeino!

 VSCO cam: Täl sovelluksel mä sitten muutan väriä ja valaistusta jne. Et tol ylemmäl en yleensä muokkaa kuvan väriä, vaan tällä, koska tykkään enemmän tän sovelluksen "väri valikoimasta".

SportsTracker: Yhes vaihees käytin tätä sovellusta ihan koko ajan. Elikkäs siis, jos joku ei tiennyt niin täl näkee esim. juoksulenkin matkan pituuden, keston ja keskivauhdin jne. Mut nyt ton käyttö on jäänyt todella vähälle sillä mä en oo enää uskaltanut mun Coopperin jälkeen mennä lenkil, koska mä pelkään, että mä pyörryn sinne lenkille varsinkin, jos meen yksin. Joten ei oo kauheesti mua nyt näkynyt lenkillä, alan taas jossaan vaiheessa käymään lenkeil jne, mut en vaan mee nii luijaa, ku aikasemmin, että ei keuhkot, sydän ja aivot saaa mitää kohtaust, heh!

 We Heart It: Tää on se sovellus josta haen inspiraatiota yleensä, jos mulla ei tuu mitään hienoo artsy juttuu mieleen. Niin tuolta sitä inspistä löytyy! Ja yleensä, jos on tylsää niin tuol saa ajan ainakin todella helposti kulumaan nopeasti, heh!

My Day: Mul oli ennen eri sovellus, mutta sama tarkotus. Eli päivä laskin johonkin tapahtumaan. Esim täl hetkel mul on 7 sellaista päivä lasku juttua käynnissä. Esim just toi millon alkaa joululoma eli enään 8 päivää! Jes! Sit mul on jouluaatto, uus vuos, mun ja Aapon 8kk päivä, mun synttärit (Niihinkin on enää 38 päivää!), blogin 3v synttärit ja Aapon synttärit. Mä tykkään täs sovellukses siitä, että noita laskuri juttui voi olla monta, kun ennestään mun muis samankaltaisissa sovellukissa niin voi olla 1-3 tollast... Niin tykkään täs siit et voi ainakin olla 7!

 Shazam: Aik moni varmaan tietää siis tän sovelluksen, eli jos et tiedä tai tunnista biisiä joka soi niin painaa vaan tosta logosta niin yleensä se tunnistaa juuri sen soivan biisin! Aik kätevä, vaik kaupas, jos soi joku biisi joka on sun mielest hyvä ja et tiiä sen laulajaa tai itse biisin nimee niin tost o hyötyy!

Timetable: Tänkin varmaa suht moni tietää, mut Heini latas tän mulle sillon joskus vuonna nolla? Mut siis tohon saa laitettuu oman jakson lukkarin ja merkata eri väreillä eri oppiaineet, saa myös merkittyy luokan ja opettajan! Joka on todella hyvä, koska mä e jaksa kantaa mitää paperilappust, jossa lukis mu lukkari tai sitten mitään kuvaa kattoo koko ajan ja zoomata sitä ja ettii siit säröileväst kuvast yht numeroo et sais tietää mis kerrokses kyseinen aine on! Niin tää sovellus o helpottanut tässäkin asiassa mun elämääni.

Tarpeellinen kansio: Mun tarpeelliset jutut kansio sisältää vähän sekalaisia juttuja eli Kääntäjä, Sanakirja.org, QRReader, Messenger, Google Maps, Kartat, McDonald's ja Ilta-Sanomat.
Nimestä päätellen kaikki on suht tarpeellisii esim. Kääntäjää ja Sanakirja.org:ia käytän välillä ruotsin ja enkun läskyihin, ku en tiedä jotaa yhtä sanaa. Google Maps on silleensä tärkee, et jos eksyn jonnekki niin tiedän mis oon, ku Google Maps selvittää sen, heh! Mcdonald's on sen takii tärkee, koska joulukalenteri, haha! Ja mul ei ollut pitkään mitää lehti sovellust niin sit koin jotenkin tärkeeks, et mulki pitää olla joku yhteys uutisiin niin latasin Ilta-Sanomat, en kyl kauheesti lueskele.

Movies: Käytin joskus tosi ahkerast. Mut nyt oon ottanut sen pois käytöst, ku vie niin paljon akkuu! Eli siis toi laskee sun päivän askeleet (sitä pystyy myös huijaa siten, et heilutat sitä kädes, heh!) Sekä se laskee päivän juoksu askeleet ja metrit jne sekä pyöräilyn, mut se kyl sekottaa noi kaikki kolme keskenään, koska kerran kävin lenkil niin toi näytti, et olin pyöräillyt niinku jonkun verran askelii, vaik olin juossut iha normaalisti lenkillä ilman pyörää, hah!

 Snapchat:  Tää on sovellus, jota ilman en vois kuvitella päivääkään IG:n ja Wapin lisäks! Tuol mä juttelen yleensä Roosal, Huliolle, Venlalle, Aapolle jne. Mut siis yks parhaimmista sovelluksista ikinä!

Ask.fm: Mä postin Ask.fm:n vähän aika sitten, kunnes tuli pakkomielle mennä takas! Se sovellus on kyllä todella koukuttava, en voi muuta sanoa. Tuli vaan kauhee jotenki sellanen olo, et ei tienny maailmast mitään, ku ei päässyt selaa Ask.fm Instagramin lisäks. Joten tein sen takas, mut en mä siel itse vastaile kauheen usein enää, vaik kysymyksii on, mut luen enimmäkseen muiden vastauksia vaan!



Sitten mulla on tässä ala palkissa:  Puhelin, jolla soitan puhelut, iha normi. Whatsapp: Alempana. Safari: Netti. iTube: Alempana.

Whatsapp: Tää on se paikka mis juttelen kavereiden kanssa! Mä en itse jaa mun numero netis tai mitään, et Wappi on mulle sellanen paikka mis juttelen niiden henkilöiden kans, jotka oikeasti tunnen jne. 

 iTube: En enää käytä tätä sovellust niin paljoa, kun kuuntelen kaikki musat nykyään enimmäkseen Spotify:stä, mutta tulee tälki sovelluksel kuunneltuu, jos joku biisi ei löydy Spotifystä tai sitten, jos netti lagaa niin tää toimii ilman nettiikin. Ku ne biisit on kerran kuunnellut kokonaan! Joten tääkin on hyödyllinen sovellus siten!

Hei vihdoinkin mä toteutin tän! Oon aik ylpee, koska eihän tähän menny ku vuos ja puol, hups... Heh!

~Huomiseen ja seuraavaan luukkuun!~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti